vrijdag 29 oktober 2010

Periode 1.

De afgelopen weken hebben we al vele verschillende opdrachten gehad. We zijn begonnen met het natekenen van Disney figuren. Juist Disney figuren omdat bij deze beelden duidelijk de rondingen en lijnen naar voren komen.
Daarna zijn we verder gegaan met het portrettekenen. We hebben de goede verhoudingen geleerd van een menselijk gezicht en hebben het oog, oor mond en neus uit moeten vergroten om goed naar de details te kunnen kijken.

hier volgen enkele tekeningen die ik in de les gemaakt heb:

















Nadat we hier aandacht aan besteed hadden konden we overgaan op het werken met verf. Bij het portrettekenen en het natekenen van de Disney figuren zijn we namelijk alleen te werk gegaan met pastelkrijt en houtskool.
De eerste opdracht die we met verf moesten maken was de kleurencirkel. De primaire kleuren in het midden en aan de hand van die kleuren komt er een kleurencirkel tot stand. Daarna zijn we doorgegaan op het natekenen van een aantal voorwerpen die we zelf zo neergezet hadden dat het een mooi geheel vormde. Hetzelfde idee als de Disney figuren alleen nu met verf. Zo bouwen we langzaam alles uit en leren we steeds meer technieken bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten